Home, sweet home....
Korzystając z chwili wolnego, siedząc przy kominku, wyczekując na muffinki, które rumienią się w piekarniku, podrzucam Wam przepis na:
Tatar szpinakowy
Składniki:
-150g szpinaku mrożonego
-1 żółtko
-1/2 ząbka czosnku
-sól, pieprz
Przygotowanie:
Szpinak rozmrażamy na patelni. Gdy będzie już prawie 'suchy' formujemy na patelni 'gniazdko', a na jego środek wbijamy żółtko i przykrywamy. Trzymamy całość pod przykryciem do momentu ścięcia się żółtka. Przekładamy tatara na talerz (nie jest to łatwe..) i podajemy z ulubionymi dodatkami (ser żółty, feta, keczup, jak kto woli) i pieczywem.
Enjoy!
*U mnie pomidor okazał się niewypałem - o tej porze roku smakował jak woda...
bardzo pomysłowe, świetnie wygląda :)
OdpowiedzUsuń