wtorek, 26 marca 2013

26) Tatar szpinakowy

Home, sweet home....

Korzystając z chwili wolnego, siedząc przy kominku, wyczekując na muffinki, które rumienią się w piekarniku, podrzucam Wam przepis na: 





Tatar szpinakowy


Składniki:
-150g szpinaku mrożonego
-1 żółtko
-1/2 ząbka czosnku
-sól, pieprz





Przygotowanie:
Szpinak rozmrażamy na patelni. Gdy będzie już prawie 'suchy' formujemy na patelni 'gniazdko', a  na jego środek wbijamy żółtko i przykrywamy. Trzymamy całość pod przykryciem do momentu ścięcia się żółtka. Przekładamy tatara na talerz (nie jest to łatwe..) i podajemy z ulubionymi dodatkami (ser żółty, feta, keczup, jak kto woli) i pieczywem.
Enjoy!
*U mnie pomidor okazał się niewypałem - o tej porze roku smakował jak woda...

1 komentarz:

Na każde pytanie odpowiem, a każdą krytykę przyjmę 'na klatę'