środa, 20 marca 2013

15) Omlet ze szpinakiem, serem feta i oliwkami


Dziś zaczęłam dzień od raczej lekkiego śniadanka, tak wyszło :) 
Miałam ochotę na śniadanie 'na słono' i tak oto powstał:



Omlet szpinakowy


Składniki:
- 1 jajko
- 5 oliwek czarnych
- 8 cząstek brykietu szpinaku (lub świeży)
- 1 plasterek fety
- 1 łyżka szczypiorku
-  keczup





Przygotowanie:
Szpinak odmrozić na patelni, do suchości. Wymieszać z pokruszoną fetą. Jajko rozbełtać, przyprawić, wymieszać ze szczypiorkiem i wlać na rozgrzaną patelnię. Gdy tylko się zetnie u góry przełożyć na talerz, nałożyć szpinaku i pokrojonych oliwek, złożyć na pół i polać keczupem. Wcinać.
Enjoy!


Nie wiem czy kogoś to interesuje, ale wartość kaloryczną podam jutro, będzie edit ;]

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Na każde pytanie odpowiem, a każdą krytykę przyjmę 'na klatę'