piątek, 22 marca 2013

19) Orzechowo-bakaliowa zapiekana owsianka

Użalam się nad sobą od rana, ale koniec już! 
DO ROBOTY!


Orzechowo-bakaliowa zapiekana owsianka


Składniki:
- 3 łyżki płatków owsianych
- 1 łyżka płatków jęczmiennych
- 2 łyżki masła orzechowego
- orzechy: migdały, laskowe, brazylijskie, włoskie, słoneczik (wiem, że to nie orzech :D)
- bakalie: żurawina, rodzynki, daktyle
- mleko - dowolna ilość



Przygotowanie:
Dzień wcześniej zalewamy płatki mlekiem troszkę ponad ich poziom i zostawiamy przykryte talerzykiem na noc. Piekarnik rozgrzewamy do 180*C. Na patelni przyprażamy orzechy. Do żaroodpornego naczynka przekładamy płatki, łyżkę masła orzechowego, orzechy i bakalie - mieszamy. Wierzch smarujemy drugą łyżką masła i zalewamy mlekiem do poziomu płatków. Zapiekamy około 15min.
 Enjoy!

Ja do swojej podczas jedzenia dolewałam masę mleka, tak mi bardziej pasowało :) 
Pyszna bomba kaloryczna na porządny początek dnia.















Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Na każde pytanie odpowiem, a każdą krytykę przyjmę 'na klatę'