wtorek, 23 kwietnia 2013

43) Suflet z twarogu i jabłek


Suflet z twarogu i jabłek


Składniki:
- 1 jabłko
- 135g twarogu (1/2 kostki około)
- 1 jajko
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- esencja waniliowa
- 1 łyżka miodu
- sok z cytryny
- cynamon



Przygotowanie:
Twaróg utrzeć z żółtkiem, mąką, wanilią, sokiem z cytryny, proszkiem i miodem. Ubić pianę z białek i ostrożnie wyszmieszać z masą twarogową. W żaroodpornym naczyniu ułożyć na dnie plasterki jabłka, oprószyć cynamonem. Wyłożyć na wierzch masę twarogową i obłożyć pozostałymi jabłkami (podejrzewam, że gdybym tego nie zrobiła łądnie by uróśł). Zapiekać około 40-50min w 180*C.
Enjoy!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Na każde pytanie odpowiem, a każdą krytykę przyjmę 'na klatę'