- 1 jabłko
- 135g twarogu (1/2 kostki około)
- 1 jajko
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- esencja waniliowa
- 1 łyżka miodu
- sok z cytryny
- cynamon
Przygotowanie:
Twaróg utrzeć z żółtkiem, mąką, wanilią, sokiem z cytryny, proszkiem i miodem. Ubić pianę z białek i ostrożnie wyszmieszać z masą twarogową. W żaroodpornym naczyniu ułożyć na dnie plasterki jabłka, oprószyć cynamonem. Wyłożyć na wierzch masę twarogową i obłożyć pozostałymi jabłkami (podejrzewam, że gdybym tego nie zrobiła łądnie by uróśł). Zapiekać około 40-50min w 180*C.
Enjoy!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Na każde pytanie odpowiem, a każdą krytykę przyjmę 'na klatę'