piątek, 12 kwietnia 2013

35) Marchwianka z czosnkową nutą



Marchwianka z czosnkową nutą
2 porcje



Składniki:
- 400g marchewki
- 1 serek topiony Fit 
- 1 łyżeczka masła
- 1 ząbek czosnku
- koperek
- sól,pieprz 

Przygotowanie:
Marchewkę pokroić na mniejsze kawałki i ugotować - wody powinno być nieiwele ponad marchewki (będzie to miało wpływ na gęstość zupy, więc generalnie- jak kto woli). Zagotować marchewkę z masłem do miękkośći. Zblendować całość (lub rozgnieść) , dodać serek i mieszać do roztopienia się serka i połączenia się składników. Dodać rozgniecionego czosnku, soli, pieprzu oraz koperku. 
Enjoy!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Na każde pytanie odpowiem, a każdą krytykę przyjmę 'na klatę'